HTML

Madárbarát Vízmű

Szeretjük, nem szeretjük, életünk jelentős részét a munkahelyen kell eltöltenünk, nem lehet mindenkiből erdész, halász, mezőgazdálkodó, sokunkat irodához köt a munkánk. A megfelelő eszközök és módszerek alkalmazásával azonban akár az iroda ablakaiból kitekintve is élvezhetjük a madarak látványát, énekét. Tegyünk a madarakért, legyünk madárbarát munkahely!

Madárfotók

Impresszum

A blogot szerkeszti: Temesvári Péter
Szakmai tanácsadó és projekt koordinátor: Kozma Károly

Tisztelt Kollegák! Egy kis történetet és pár képet szeretnék megosztani veletek.

2011. májusában az irodában dolgozva nagy dudálásra lettem figyelmes. Az Izsáki úton egy vadkacsa (más néven tőkés réce) család lépegetett az aszfaltozott felületen, a forgalmat megállítva. Haladtak a Bácsvíz telephelye felé. Látva, hogy a teherbejáraton bejöttek a cég területére, kaptam a fényképezőgépet és próbáltam lencse végre kapni a kis családot. A fényképezés mellett célom az volt, hogy a véd terület  felé biztonságos helyre tereljük őket.

Az út nem volt zökkenő mentes. Több esővíz elvezető csatornaszem nehezítette az útvonalat, amikor az egyik kis kacsa beleesett a csatornába. Hallgatózva, felleltük a kacsát egy közeli összefolyónál. A fedőlapot felnyitva megláttuk a szerencsétlenül járt kis jószágot. Közel negyed órás kergetőzés, és csalogatás után, egy merítőháló segítségével sikeresen kifogtuk a csatornából. A mentést több kollegával és kolleganővel együttműködve hajtottuk végre. Itt kell megemlítenem Tanczer Ottóné Zsuzsikát, Kerekes Tibort, valamint Kozma Károlyt akik segítettek a kacsák mentésében és biztonságos helyre juttatásukban.

A tőkés récékről az alábbi linken olvasható bővebb információ: http://www.kislexikon.hu/tokes_rece.html

Fotó és szöveg: Szényei Lajos

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://madarbaratvizmu.blog.hu/api/trackback/id/tr84043432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása